Waarom een website powered by WordPress?

wordpress logo

WordPress is een bijzonder gebruiksvriendelijk systeem, zowel voor de gebruiker als de webbouwer. Iedereen kan er redelijk snel mee leren werken. Het zelf beheren van pagina’s, nieuws, portfolio, teksten, afbeeldingen is erg eenvoudig.

Waar WordPress ooit ontstaan is als typisch blog systeem, is het de laatste jaren uitgegroeid tot een volwaardig CMS (Content Management Systeem) dat voortdurend in ontwikkeling is.

WordPress is gratis. Het klopt inderdaad dat de software (broncode) van WordPress voor iedereen gratis beschikbaar is. Toch willen wij hier nog een paar opmerkingen over maken.

WordPress is zoekmachine vriendelijk. Door gebruik te maken van WordPress zorg je er voor dat je automatisch hoger scoort in de zoekmachines. Tijdens de opbouw installeren wij een extra plugin waarmee je je website nog beter kunt optimaliseren voor zoekmachines.

Met WordPress kan je website redelijk snel live gaan. Als je je hebt voorbereid en goed weet wat je wilt (wat betreft teksten, afbeeldingen, noem maar op), dan zijn enkele (werk)dagen soms al voldoende om je website te realiseren.

We moeten eerlijk zijn: WordPress is niet zo ‘gratis’ als het lijkt. De software (broncode) is weliswaar voor iedereen gratis beschikbaar, maar het ‘bouwen en houden’ van een WordPress website brengt zeker wel kosten met zich mee. Ook professionele thema’s zijn tegen betaling verkrijgbaar.